shoulder to shoulder

 
Lyckades ta mig upp där vid åtta, käkade frukost och gjorde en matlåda. Satte igång en tvättmaskin och städade mitt rum. Sen tog jag på mig vandrings kläderna och gick nästan 12 km bara för att köpa bröd och just detta har jag bara hittat på ett ställe i bcn och det va vid min skola så aa var bara att gå. Nu ska jag hänga tvätt och sen in i duschen innan det blir jobb. Hej med er.

miércoles o jueves??


Vill ha roliga/orginella/fina-2hand kläder, vill ha lila eller rosa (och friskt) hår, vill ha... nja inte dirket, men varför tog jag inte med mig min fina jesuskofta, ireneshortsen och den där morfarsjackan från kupan?? 
 
Har nyss sett filmen Django > helt ok men hade högre förväntingar. Käkade nötter under hela filmen, enda tills mina läppar blev salt-såriga. Innan jag kom till bcn åt jag varken nötter eller drack öl men nu är de lite två av mina favisar. Lyssnar på en asbra musiklista nu som jag nötte mer förr. Känns mig alltid så kreativ om kvällarna, vill hitta på en massa så jag kan inte sova. Vill måla, pyssla, leva och bära 2hand varje dag. Sen på morgonen blir jag lat, tar på mig en tisha och ett par jeans punkt. Har även inte orkat städa mitt rum på veckor och hatar min "landlord" visa upp det är en snygg slovak idag, fml. Anyway har en asgo grej på g!! Ska möta amanda på jobbet imorgon klockan kvart över två, åååå jag är så taggad!! Nu kan jag verkligen inte sova... Men natti!

When You Live In Barcelona

WHEN IT'S 15 DEGREES AT THE END OF MAY!
 
 
Bör jar faktiskt bli fett iriterande nu, jag vill ju steka!!

massa dagar

väldigt dåliga bilder men det är iaf en dansande lydia
 
Tjenare blöggen! Har inte haft tid att blogga men ska göra en kort sammanfattning vad som har hänt so far.
 
Fredag: Fick träffa Alice!! Hon va här på en intervju, va jätte roligt :$
 
Lördag: Blev förfest hos Erika och dem, massa folk kom och sen drog vi till City Hall. Hälften kom inte in för dem hade inge id med sig. Drog med Alan och andra, på äventyr, kom hem vid nio typish.
 
Söndag: Dog lite.
 
Måndag: Sov till ett och sen for jag på jobbet.
 
Idag: Vakna tolv, duscha och sen for jag på jobbet. Kom hem laga mat och träffa Davide (min gamla roomie.)
 
Haha va fan jag har ju inte gjort nå, måste börja vakna tidigare....

Adios Alberto!

Igår var det Albertos sista dag här i Barcelona och han är nog redan hemma i Torrevijea. Så snäll/rik som han är så bjöd han mig och Borja på kinesisk/japansk/spansk-buffé vid rocafort. Va hur gott som helst! För åt mig på nudlar, sushi och pistageglass. Tack för tiden och kom gärna och hälsa på! Hihi. Nu ska jag snart sätta i gång med städning, skura toan och sopa upp några kackerlackor. Hej så länge!

 


el juicio

 

 
Idag blev det rättegång och jag är så himla tacksam över att min roomie Borja följde med mig och tolkade. Ska försöka dra det kort vad det är som har hänt. Förra helgen var jag på placa rieal och hängde. Helt plötsligt kommer en civilpolis och säger att jag har blivit rånad. Va ganska så onykter så jag hade inte märkt nåt, inte heller för nåt hade blivit stulet. Men iaf så hade någon (vill inte nämna nån vid namn men det var en Constantin Busqa, fick jag höra idag, slut på parantes) stoppat handen i min ficka. Polisen tvinga med mig till stationen och skrev en rapport och sa även OM jag vill och KAN ska jag gå på rättegången. Hela jävla rapporten va på katalanska så gav den till min roomie och han trodde att om jag inte gick till rättegången så va jag tvungen att betala mellan 200 och 2000 €. Litade inte på hans katalanska kunskaper så tog med mig rapporten till våran katalanskakvinna på jobbet och hon ringde även dit men det slutade med att jag var tvungen att gå iaf. Rättegången gick snabbt och nästan smärtfritt va bara lite pin att jag inte kom ihåg nått men äh. Iaf så blev CONSTANTIN dömd på.... håll i er... hela... 240€. Tyck det är så sjukt att han var inte ens där, han hade stulit från 20 andra och slagit en kvinna och han måste böta 240€ medans jag hade varit tvungen att böta mellan 200 och 2000€ om jag inte gick dit. :S Helt jävla ologiskt!

Måndag vare igen

Tänkte bara visa hur det ser ut när jag nyser,
 
Igår gick jag och mötte upp pengpeng och sen tog vi metron till arc de triomf. Mötte upp nytt folk där och sen gick vi till nån halv-random-öl-bar-med-lite-folk och drack en random-öl. Sen gick vi till ovella nerga den vid ramblan och mötte upp italien och ecuador. Drack lite sangria tills dem stängde, va ändå lite häftigt att vi alla tsm var från fyra olika världsdelar. Pengpeng drog hem men vi andra drog till en-halv-hemlig-bar-he-he eller jag visste inte om att den fanns. Ligger på plaza rieal men om man inte vet att det är en bar kan man tro att det är en lägenhet typ. Aja blev ett litet töntigt inlägg men men, ska iaf gå och se om de är slut på den här himla siestan. Måste handla mat och jag börjar jobba om 40 min :O

folding candy paper

 
Vad jag har åstadkommit ihelgen.... Tragiskt med typ sant, ne men i fredags hängde jag med Kina och det slutade på opium, kom hem vid sjutiden hade typ de sköj. Igår chilla jag hela dan, såg lite ESC och sen blev de lite fest med mina roomies och våran polska inneboende. Bidde lite drama så hon har tragit nu. Städade även inatt för vi visste inte när mandy skulle komma hem från tyskland. Hon behövs här!! Hon tar hand om och styr upp oss. Skulle just gå ut på en prommis men då börja det spöregna (eller har slutat nu men blev otaggad nu). Känns lite fel att dem i sverige ligger och solar medans jag fryser när jag går ut och har inte haft sol på flera dar.. :( Aja få se vad det blir festligheter ikväll. bye.

not broken just bent, it's not the same.

Frukostbild igen och även med instagramfilter, hehe kan det där med att variera.
 
Igår var det en bra dag, det var första dagen på veckan jag fick provision. Gjorde fyra nysälj och en uppdatering = 55€. Man måste göra minst två nysälj och sen är uppdateringarna värda 10€. I måndags gjorde jag ett nysälj och i onsdag gjorde jag ett nysälj och två uppdateringar så det får man ju inte betalt för.
Har laddat med havregrysgröt till frukost idag så jag ska kunna kötta m8f idag!!
 
Har ju nämt lite att Borjas tjej använde allt varmvatten, men asså nu börjar det nästan spåra. Hon använder våran tvättmaskin och har sovit hät tre nätter nu. Hon är ju fan 95a, bryr hennes föräldrar inte vars hon är? Egentligen fattar jag inte varför jag klagar, hon stör mig ju inte, jag använder ju nästan aldrig tvättmaskinen och sen bjuder hon på cigg. Haha ne men ha en fin fredag allihopa, idag börjar jag två och slutar åtta. Snart helg!
 

But shit, it was twenty euro!

 
Igår före jobbet gick jag och thrift shoppa lite. Ett par nike air max för bara (ca) 170kr. Har velat ha ett par, egentligen svarta med typ rosa detaljer men när jag såg dem här på humana va jag tvungen att slå till.
 
Måndag va den riktiga första dagen på jobbet och aa den blev väldigt stressig. Direkt vi kom på jobbet skulle vi lära oss nya saker och vi "nya" som inte ens hade fått prova på det vi hade lärt oss innan. Sen blev det även klart att jag måste fara och göra en sak på tisdag, så det blev inte roligare då. Brast faktikst ut ett jävla flänn om jag ska vara ärlig, men mer om de en annan gång. Iaf så sålde jag efter det en sak, fick en confidentboost och kände mig bra. (Amanda och Sadiq sålde fyra första dan men det är en annan femma....)
 
Igår gick det inte så bra på jobbet bara en massa telefonsvarare, långa väntetider och nada sålt. Efter jobbet drog jag hem och bytte ut min lökiga tröja och sen vandrade jag till pengpeng, vi satt på hennes balkong och bara chillade med chips och choklad. Idag ska jag infinna mig på jobbet 14.15 för att hämta mitt bankkort, men innan det ska jag ta en iskalldusch för att borjas tjej har gjort slut på allt varmvatten.... bye

09

 
Redan torsdag och hemma i sverige "firas" kristihim. men tydligen inte här i bcn... Fick iaf sluta tidigare från utbildningen och imorgon är jag tom. med ledig. Skönt det ska bli med långhelg och ikväll blir det hej-då-fest för alice. Känns så himla tråkigt att hon drar hem nu till Beligen eller på lördag rättare sagt.
 
Aja haft en fin vecka so far, igår efter vi fick sluta drog jag, sadic (vettefan om jag stava rätt, hehe) och käkade en askalas kebabrulle. Drog hem till mig, så jag fick ta på mig ett par jeans och han fick prata persiska med mandy. Hade ingen aning att hon kunde de. Sen drog vi till hans hostel och därefter kom alan, tommy och lydia. Drog till arc de triomf och chillade på gräset breve ciutadella parken. Typ så var gårdan. På måndag börjar jag knegga på com hem. Nya judith har jag tänkt att bli!! Surfa com hem style! Adios amigos.

nie

Första dagen på jobbet va igår! Va bara där några timmar sen drog jag och mina nya vänner och käkade buffe vid sagrada. Gick sen ner till starnden och chillade med lite pakiöl. Gick runt i massa parker och levde gött. Gick och la mig kanske vid 11 tiden, vaknade tio i fem och gjorde mig klar för en nie-nummer-dag. Stått i kö flera timmar och flängt runt i halva barcelona. Har iaf mitt arbetstillstånd och mitt spanska personnummer nu! Är så fruktansvärt trött nu, tror jag måste ta mig en siesta. Så ligger det till. Skriver som en idiot men ok!
 
är för trött för bilder....

Lörrelördag

Har haft en toppen dag, vakna lagmot tidigt och åt en god frukost. Drog till stranden och stekte, va lite moln och vind men det gjorde inget. Träffat två nya vänner, en från italien och en från latin amerika. Folk som inte har skrivit på ett tag har jag även fått ett litet livstecken av. Känner mig lycklig igen!! Hade en liten period i veckan då jag har saknat alla där hemma, börja även flänna när jag skrev med challe och av tanken att alice drar hem nästa vecka. Börjar typ gråta igen men det går inte för sig har sminkat mig nu och ska snart dra till jacob och föra lite.
 
En till sak; har fått mitt betyg i spanskan och jag är så himla stolt över mig själv. Fick "notable" i b1. Betyder typ vg eller 3/4 plus. Är ändå så himla nöjd över de, trodde inte att jag skulle kunna prata spanska efter tre månader och verkligen inte efter jag va tvungen att byta ner mig en klass och gå om a1 men va fan jag fick bättre än "bien" och "vale" så jag är nöjd. Pratade även med mina nya vänner på spanska så de så! Kan den här shiten, haha ne men inte för att skryta... men kan kan prata lite :$

FREDAGSLISTA

Hade blommor i håret häromdan men inte bland folk då.
Hittade en lista som jag normalt inte brukar svara på men tykte det va kul denna gång.
 
vilket är ditt mest använda ord denna vecka?
I was like, he was like, she was like. Måste nog vara de. Använder de som jag ba, han ba, hon ba. Okej kanske har ett dåligt ordeföråd i min englska men va fan.

har du någon fobi?
Kackerlackor!! Behöver inte säga nå mer än så men ryser bara av tanken.

vad är det godaste du har ätit hittills i veckan?.
Blomkålsmos?
 
vad är den sämsta egenskap?
Har säkert många andra som folk kan peka ut. Men nått jag har märkt mer här i bcn är jag är otroligt glömsk. Eller inte glömsk, har mer en försmak på demens. Kan glömma att jag ska betala hyran hundra gånger innan jag gör de. Jag lägger bort saker hela tiden och har verkligen inte ett stort rum här, men saker försvinner verkligen. Tror att jag inte tänkt på det lika mycket som nu är för att om jag tappa bort nått hemma så börja jag hetsa sen hitta mamma de. Hej dampbarn! Ne men vet inte va det beror på... kanske har jag supit bort mina hjärnceller... eller nej, har ju fan ramlat mycke: slog upp hakan, blivit påkörd, cyklat omkull osv.

när kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?
Eeeh? Borde egentligen sitta och tänka igenom denna fråga så man känner att man har gjort nåt men äh.
 
vilken är din pepplåt för tillfället?
Hela Håkans album. Lyssnar på det jämnt. Det får mig att längta till en sommar i Skellefteå.

vad har du sysselsatt dig med då du har haft dötid i veckan?
Youtube, tragiskt men sant.

vad oroar du dig för?
Framtiden. Gör nya planer hela tiden om va jag ska ägna mitt liv åt. Tycker det är skrämmande och ibland vill jag bara lägga mig under täcket och gråta. Varför kunde det inte va som i filmen ANTZ (inte helt hundra nu då)? Den där med myrorna och då blir dem tilldelade ett yrke direkt efter dem har kläckts.

vad har varit mest förvirrande på senaste tiden?
Min nya classmate, fattar inte va han säger!! Eller fattar inte heller va snubben från österrike säger, PRATA TYDLIGARE OCH HÖGRE TACK! 

2 de mayo

 
Drog till passeig de gracia efter skolan idag, köpte korsarmbandet ovan, ett par råhärliga shorts, skinka och bananer. Imorgon är det min sista dag på skolan och det känns si så där. Ska tillbaka till verkligeheten nu och börja jobba igen. Funderar starkt på att ta en till spanskakurs någon gång i framtiden. Skrev även mitt "slutprov" idag och aa det gick som de gick. Fattade nada av läsförstålesen så chansa hejvilt och på skrivuppgiften freestyla jag som fan, typ grammtiken tror jag ändå gick ganska bra. Har annars idag pratat mer spanska än engelska och svenska. Blir så mindfuckad av tre språk, så när det var bara jag och mandy så skulle jag säga nåt på engelska men kom fan inte på hur man sa det så va tvungen att säga det på spanska ist, aja inte så intressant kanske.
 
Ska gå nu och käka finskt bröd som jag köpte åt mig och mandy idag på rasten. Hej med er!

tre månader, på dan!!

Idag vakna jag upp lagomt bakis, lagade mat och sen gick jag till stranden. Äntligen har vi fått sol igen!! Satt vid stenarna och kollade på vågorna, hihi. Sen gick jag runt lite i barceloneta och kände mig bara lycklig.
 
Har nyss stått ute och pratat med grannen. Gud va gamlingar kan prata, dem bara maler och maler på. Hann höra att hennes man dog för två år sen, hon bor fortfarande med sitt barn som även pluggar engelska, hon har fem barnbarn, nu när det blåser får hon problem med sitt högra öga osv... men hon vet fortfarande inget om mig. Stod bara där som ett tap och svara bara: si si. Va tvungen att koncentrera mig till tusen för att fatta va hon sa, kärringen hade ju inga tänder. Aja de va allt, ät en palt, tack och hej leverpastej. 
 

RSS 2.0